Bujaria,solidariteti,perkrahja,humaniteti… kane qene frymezimi yne qe jemi prane familjeve dhe popullit tone si shoqata humanitare “DRITA”.
Jemi krenare qe jemi pishtare te nje rrugetimi qe eshte filluar me pune dhe ideal fisnik..
Sikurse 17 vite me rradhe qysh nga themeili i Shoqates “Drita” diten e 2 te Kurban Bajramit 2017 realizuam 47 Kurbane (6 lope dhe 5 Deshe). Prerja dhe shperndarja u mundesua nga aktivistet tane te palodhshem nder vite, por edhe nga qytetare aktivist.
Mishi i perfituar nga keto kurbane ariti afro 2000 kg.
Ne kete sasi eshte perfshire edhe pjesa e mishit qe na e kane besuar per shperndarje qytetaret qe i kane bere kurbanet ne shtepit e tyre.
Shperndarja :
123 Familje – Qyteti i Dibres
15 Familje – Bashkesia Islame
15 Pjese – Qendra per femijet me aftesi te kufizuara dhe cerdhja “Breshia”
61 Familje – Fshatra
214 Familje ne total
Allahu e pranofte kete sakrifice dhe na dhashte bereqet, miresi pafund per ata qe prene kurban dhe ato qe ndihmuan ne realizimin e kesaj pune qe padishim Allahu do ta shpreblej.
Pershumvjet!!